Turism in Africa de Sud

0 comentarii  

Africa de Sud este una dintre cele mai atractive destinatii turistice atat prin numeroasele rezervatii si parcuri nationale pe care le are cat si prin muzeele pe care le detine. De altfel Africa  de Sud are o serie de obiective incluse pe lista patrimoniului mondial Unesco.

Victoria BayTurism in Africa de Sud

 

Africa de Sud este una dintre cele mai atractive destinatii turistice atat prin numeroasele rezervatii si parcuri nationale pe care le are cat si prin muzeele pe care le detine. De altfel Africa  de Sud are o serie de obiective incluse pe lista patrimoniului mondial Unesco, printre care se numara: parcul natural de zona umeda Sainte-Lucie, Robben Island, siturile fosilifere cu hominizi de la Sterkfontein, Swartkrank, Kromdraai si din imprejurimile acestora, parcul natural Drakensberg (Qathlamba), peisajul cultural din Mapungubwe, arealul protejat din regiunea Cap Floral, Domul Vredefort si peisajul cultural şi botanic de la Richtersveld. Iata mai jos doar cateva dintre multele atractii turistice ale Africii de Sud:

 

Western Cape este situat la extremitatea sudica a continentului african. Considerata una dintre cele mai frumoase regiuni din Africa, este de asemenea locul in care doua oceane – Atlantic si Indian – se intalnesc precum si tinutul uneia dintre cele mai faimoase vegetatii de tip tufis.

 

Cape Metropole

In aceasta regiune se afla Robben Island, proclamata drept patrimoniu international dar care are si o insemnatate istorica: aici fostul presedinte Nelson Mandela a fost inchis timp de cativa ani. Table Mountain, care face parte din Table Mountain National Park reprezinta o atractie deosebita pentru vizitatori. Newlands este locatia pentru Kirstenbosch National Botanical Garden, unde de altfel au loc o serie de concerte in aer liber pe timpul verii. De asemenea, Duiker Island reprezinta un sanctuar al pasarilor de apa. The World of Birds Wildlife Sanctuary este unul dintre cele mai mari parcuri de pasari din lume si acoperisul pentru 3.000 de exemplare.  Tot in aceasta regiune puteti gasi Canal Walk Century City, cel mai mare centru comercial din Africa, gazduind peste 400 de magazine si cel mai mare complex cinematografic din Africa de Sud.

 

Garden Route

Victoria Bay si Wilderness sunt populare pentru plajele sale imaculate. Wilderness National Park gazduieste peste 230 de specii diferite de pasari. De asemenea, Robberg Nature Reserve reprezinta un tezaur de bogatii marine, geologice si arheologice.

 

Central Karoo

Este o fascinanta zona de semi-desert ce se intinde in inima uneia dintre cele mai unice si interesante zone aride din lume.

0 raspunsuri la "Turism in Africa de Sud"

Vreau sa aflu parerea ta